Shete Boca

Een van de nationale parken van Curacao is Shete Boka Park (zeven baaien of inhammen). Het beslaat ongeveer 10 km aan ruige kust met diverse inhammen waar diverse soorten schildpadden hun eieren leggen. De bekende plekken in het park zijn o.a. Boka Tabla en de natuurlijke brug van Curaçao. Deze bezienswaardigheid is een zeer geliefde plek van menige natuurliefhebber.

Shete boca bestaat uit verschillende baaitjes met ieder hun eigen unieke beleving langs de noordkust.

Je kunt de hele route te voet doen, maar je kunt ook ieder baaitje met de auto bezoeken, bewaakt parkeren en daar een kleine wandeling maken.

Boca pistol is spectaculair met hoog opspattend water. Boca is een hele mooie wandeling er staan erg veel grillig gevormde manzanille bomen langs de route en op het strand dat zo uit de prehistorie lijkt te komen vind je veel heremiet kreeftjes

Het derde strandje ligt vlak voor de ingang. Een kort wandelingetje over de rotsen brengt je naar een kleine inham tussen de rotsen. Erg mooi. Maar als je links de grot in gaat en echt helemaal naar beneden afdaalt (goede schoenen) heb je een spectaculair zicht over de zee vanonder de rotsen

Bij Boka Wandomi bevindt zich een hele mooie natuurlijke brug die door het water is uitgesleten Wel leuk, maar de andere drie zijn veel meer de moeite waard dus als je geen zin meer hebt, is het niet erg om deze over te slaan

Openingstijden:
Het park is elke dag geopend van 09:00 tot 16:00 uur.

Natuurpark Ascencion

Aan de Weg naar Westpunt, na Tera Korá maar nog net voor Barber, ligt het Landhuis Ascencion. Dit plantagehuis dateert uit 1672 en is één van de mooist gerestaureerde en gemeubileerde Landhuizen van Curaçao.
De plantage ligt op het grondgebied van een voormalig indianendorp. De hooggelegen positie van het unieke koloniale landhuis diende niet enkel om optimaal gebruik te kunnen maken van de noordoostenwind, maar had ook een strategisch belang. De naburige koloniale huizen lagen binnen het gezichtsveld, wat belangrijk was wanneer er een revolte uitbrak of zich andere gevaren voordeden. Mensen konden elkaar dan tijdig waarschuwen.

In het weekend worden er regelmatig natuurwandelingen en excursies georganiseerd over de voormalige plantage, maar je kunt ook op eigen gelegenheid een wandelroute lopen. Er is een mooie lus van ongeveer 5 km die vertrekt vanaf het Landhuis. De route gaat eerst door een veld met cactussen voordat je de kust bereikt. Hier kun je ter hoogte van Boka Ascension de schildpadden zien zwemmen in de branding. Vervolgens gaat de route over een pad de heuvels in, langs enkele enorme granieten stenen en voorbij de zuidkant van de boka gaat de laatste fase van de wandeling door een prachtig bos.