Playa Grandi. Gratis
Dit is een groot strand dicht bij westpunt met een vissershaventje. De vis die ter plaatse schoongemaakt wordt trekt veel zee schildpadden aan. Wanneer je gaat snorkelen zie je altijd wel meerdere schildpadden bij de steiger rondzwemmen. Ze zijn totaal niet bang voor mensen. Maar als je alleen al op de steiger gaat staan kun je ze soms ook al zien als hun kopjes boven water komen om adem te halen. 

Christoffelpark
Het park is op verschillende manieren te bezoeken. 

  • Met een auto kan op eigen houtje de verschillende autoroutes verkennen die sinds een paar jaar volledig verhard zijn. Een 4×4 is niet meer nodig.
  • Naast de verharde autowegen zijn er maar liefst 8 verschillende wandelroutes variërend van de kortste en makkelijkste, ook geschikt voor mensen die wat moeilijker ter been zijn, tot de absolute die-hard wandeling naar de top van de Christoffelberg, het hoogste punt van het eiland.
  • Het is ook mogelijk om het park met de fiets te verkennen.

Shete Boka National Park
Naast de grootste national park van Curacao, Christoffelpark, grenst het nationale park Shete Boka (‘vertaald: zeven inhammen of baaien’) dat is opgericht in 1994, en ongeveer ca. 200 hectare groot is. De kustlijn is meer dan 10 km lang en heeft diverse baaien en inhammen waar diverse soorten schildpadden hun eieren leggen.
Één van de bekendste attractie van het park is Boka Tabla, een grot die van één zijde vanaf land toegankelijk is, en waar aan de andere zijde de opgestuwde zee naar binnen stroomt.

Snorkelen  Gratis
De onderwaterwereld van Curaçao is adembenemend mooi! Je hoeft niet diep te gaan. Als je je hoofd met een duikbril onderwater steekt, zie je al gelijk de prachtigste vissen en vaak ook koraal.

Pietermaai Gratis
De wijk Pietermaai een artistiek, sfeervol buurtje. Prachtig opgeknapte huizen, kleurrijke graffiti, hippe eettentjes zoals Scuba lodge, St tropez, Mundo Bizarro en Ginger. Mooie hotels, andere hotspots en bruisende evenementen.

Eten bij de Plaza Bieu in Willemstad vanaf €10
Caraïbisch restaurant waar je voor weinig geld heerlijk kunt eten. Geopend van 11:30 tot 14:00.

Willemstad Gratis
Willemstad is de hoofdstad, en enige stad, van Curaçao. Het centrum wordt in tweeën gesplitst door de Sint Annabaai die je over kunt steken via de beroemde pontjes brug. Bekend onderdeel van Punda is de Handelskade, waar de beroemde gekleurde huizen staan. Je vindt er ook de drijvende markt en veel winkels en restaurants. In Otrobanda kun je het Rif Ford en het chique winkelcentrum bezoeken.

Stranden Vaak Gratis
De stranden van Curaçao zijn geweldig! Er zijn talrijke baaitjes die ieder een eigen sfeer hebben en het is het leuk om tijdens je vakantie op zoek te gaan naar je ideale strandje.

Duiken 
Curaçao heeft veel prachtige duikplaatsen zoals de Blauwe Kamer, Mushroom Forest, Klein Curacao, Playa Kalki, Tugboat en nog veel meer. Als je nog nooit gedoken hebt is dit je kans om een proefduik te maken om te kijken of dit iets voor je is.

Kurá Hulanda Museum, Klipstraat, Willemstad
Museum Kurá Hulanda is nabij de centraal gelegen haven van Willemstad, waar Nederlandse ondernemers ooit tot slaaf gemaakte Afrikanen verscheepten en verhandelden, samen met andere “commerciële goederen”. Dit museum biedt een indrukwekkende tentoonstelling over de transatlantische slavenhandel in haar geheel, van het vangen van de slaven in Afrika, via de overtocht tot de verhuizing in de Nieuwe Wereld.

Flamingo`s – Gratis

  • Jan Thiel, Op Jan Thiel vind je meestal maar een paar flamingo’s. Voor een meer vol flamingo’s kan je beter naar een van de volgende plekken gaan!
  • Jan Kok, hier vind je een speciale kijkpost om de flamingo’s te bekijken.
  • Sint Michielsbaai, hier heb je de meeste kans om flamingo’s te zien en kun je super dichtbij een flamingo komen.

Cathedral Labyrinth of Thorns – 10, Santa Rosaweg, Willemstad
Op Curaçao is een reusachtig kunstwerk geopend: de Kathedraal van Doornen. Het is van de Curaçaos-Nederlandse kunstenaar Herman van Bergen en in een klap het grootste kunstwerk van het eiland. Van Bergen heeft vijf jaar gedaan over de bouw; daar had hij maar liefst 30 miljoen doornen voor nodig.

Grotten van Hato – Franklin D. Rooseveltweg, Willemstad
De Hato grotten bieden veel geschiedenis op een oppervlakte van ongeveer 4900 m² met druipsteengrotten en waterpartijen. De vage muurschilderingen, waarvan sommige wel 1500 jaar oud zijn, stammen uit de tijd dat er indianen woonden. Later hielden veel slaven zich er schuil. Met een gids zijn veel van deze grotten te bewonderen en hoor je alle verhalen en mythen. Je ziet waarschijnlijk ook wat leguanen en vleermuizen.

Blauwe kamer – Sante Cruz
Eén van de wonderen van Curaçao; zo wordt de Blue Room of Blauwe Kamer ook wel genoemd. Een verborgen grot waar je alleen zwemmend kunt komen. Duik een stukje onderwater en je belandt in deze indrukwekkende plek die magisch blauw oplicht wanneer het zonlicht door het water gereflecteerd wordt. Moeder natuur op haar best! Zoiets moois heb je vast nog nooit gezien.